måndag 25 juni 2012

Vänner

Så var jag äntligen här: hos en av mina äldsta vänner och hans mor! I det otroligt vackra och stenkulliga landskapet är det alltid härligt att vara, även om det som idag fullkomligt öser ner och blåser friskt. Men så lagom till middagstid, efter några öl och efter att Gunnar "Fingers" händer som vanligt mirakulöst svept över några av mina trasiga maskiner och lagat dem i en blink,  mojnade ovädret lagom till att vi skulle tända grillen och solen bröt fram.

Gunnar är en kille med ovanligt mycket prylar. Ni som tycker att JAG har mycket saker - besök honom. Det är spännande att kika in i alla vrår och studera saker som han antingen åtagit sig att laga för att någon människa ska bli glad, eller saker som han tagit tillvara för att han inte gillar vår tids slit- och slängmentalitet. Eller saker som han bara tycker är fina eller intressanta, blandat med saker som säkert någon kommer att kunna få nytta av framöver, och i tillägg saker som egentligen ska slängas men som behöver plockas isär i olika delar först.

Och alltid är han så lugn och positiv! Det går helt enkelt inte att vara superstressad och orolig om man hänger en stund med Gunnar. Han är som en valium. Eller kanske mera som en vilstol i skuggan under ett träd. Och omärkligt, inuti den där vilstolen, ryms en storslagen och högpresterande teknikverkstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar